31 Ekim 2008 Cuma

Dragon Scarf-Ejder Atkı

Vazgeçilmez kış aksesuarlarından biri olan atkıların biraz fantastik olanını denedim bu sefer.İster boyundan bağlamalı isterse etol olarak kullanabileceğiniz bu modeli sevgili Vilma Vuori
hazırlamış

.

Vilma'nın çok güzel başka modelleri de var.Blogunu ziyaret etmenizi tavsiye ederim.
İster kalın ister ince yün,moher veya istenen çeşit yünle örebilirsiniz.Üstelik modeli ücretsiz olarak ama sadece kişisel kullanımınız için yayınlamıştır.İşte ücretsiz model açıklaması:
Dragon scarf

Aslına bakarsanız, bu model tasarımcı italyan Silvia Cortes' in şahane pekçok tasarımından birisi.Silvia ,modeli kalın moherle ve daha abartısız ve profesyonel olarak tasarlamıştır. Mutlaka çalışmalarını gezmenizi öneririm.Orjinal modeli sitesinde görebilirsiniz.Kadının çalışmalarına hayran olmamak mümkün değil.En sevdiğim tasarımcıların başındadır.



Daha amatör bir örgücü olarak bu modelde ben neler yaptım:
3 yumak 100 gramlık Loweth Wools Olympus Double Knitting yün kullandım.İp ince olduğundan çift kat yaparak kullanmayı uygun buldum.6 numara örgü şişi kullandım.Örmesi 3 günüm aldı.Oldukça basit ve keyifliydi.Bir yaka iğneside bulursam bu kış bu etolü kullanabilirim.
© Bu yazı orguatolyesi.blogspot.com’a aittir. Başka bir yerde okuyorsanız lütfen asıl adresi ziyaret ediniz.


30 Ekim 2008 Perşembe

Evening Stockings for a Young Lady Çorabı

Nancy Bush'un şahane çorap modellerini içeren kitaplarından biri olan Knitting Vintage Socks


dan bir modeli sizin ve kendim için denedim.Yine dizaltı olarak ördüğüm bu modeli 3 no 4 lü çorap şişi ile çıkardım.Diğerinden farklı olarak bu model, yukarıdan parmak ucuna doğru örülüyor ve baldırlardan kesmeler yapılarak daraltılıyor.Biraz sayılara dikkat edilerek örül-
mesi gerektiğinden çok kolay bir model diyemeyeceğim.

.

Kitabın içeriğinde çok çok güzel kadın,erkek ve çocuk çorapları bulmak mümkün.Anlayacağınız, mutlaka sizin zevkinize de hitap eden bir çorap mevcut.
Çorap meraklıları için,Nancy Bush'un yazdığı diğer kitaplarını da öneririm.Bunlar:
1-Etnik halk çorapları kategorisinden:Folk Socks
2-Estonia yöresi çorapları :Folk Knitting in Estonia
© Bu yazı orguatolyesi.blogspot.com’a aittir. Başka bir yerde okuyorsanız lütfen asıl adresi ziyaret ediniz.


29 Ekim 2008 Çarşamba

Bella Catena Italiana Çorap

Havalar soğuyor.Her ne kadar Egede iklim ılıman olsada akşamlar oldukça serin.Önceki yazımda belirtmiştim.Bu sıralar çorap örmeye merak sardım.Farklı modelleri deniyorum.Bunlardan bir tanesi sevgili Terry L. Ross'un



çıkardığı bir model.Bella Catena ücretsiz pdf olarak indireceğiniz bir model.Direk linkini ismin altında veriyorum.Italyan stili lastik kullanılarak modellenmiş.4 şişle parmak ucundan başlanarak örülüyor.Modelden farklı olarak ben dizaltına kadar örgüyü uzattım,etek altlarında

uzun çizmelerle kullanmak için.

İsteyen orjinal şekliyle kullanabilir.2,25 lik çorap şişi ve yün deposunda, kenarda köşede ararken bulduğum Mayflower Cotton 8 ipiyle ördüm.Bu arada 3 tane 50 gramlık yumaktan bir çift çorap çıkıyor.Bana maliyeti 3 YTL.Artık kar mı zararı mı siz hesaplayın.
© Bu yazı orguatolyesi.blogspot.com’a aittir. Başka bir yerde okuyorsanız lütfen asıl adresi ziyaret ediniz.


27 Ekim 2008 Pazartesi

Feather and Fan Comfort Şal



Uzun zamandır örgü listemde olup da bir türlü başlayamadığım bu oldukça kolay ve şık kış şalını da yeni tamamladım.Amerika da ve Canada da oldukça populer olan bu şal şişle örülüyor ve istediğiniz artan yünle örebiliyorsunuz.Model açıklaması ücretsiz. Sevgili Sarah Bradberry un çalışması olan bu şalı elimdeki birikmiş artık yünlerle çıkardım.Çoğunlukla 4 ply ince yünleri kullandım ve 4 no şişle ördüm. Feather and Fan Comfort Şalı,linkinden bakarsanız adım adım üstelik şematik olarak görerek örebilirsiniz.Ben ekstradan şal bittikten sonra bir de kenar örmeyi tercih ettim.Bu sizin zevkinize kalmış.Elde varsa birikmiş ipleriniz burda değerlendirebiliriniz.Hepinize kolay gelsin.
© Bu yazı orguatolyesi.blogspot.com’a aittir. Başka bir yerde okuyorsanız lütfen asıl adresi ziyaret ediniz.

24 Ekim 2008 Cuma

Sidewinder Etek yapalım




Biliyorum,biliyorum.Yazmaya ara vermiştim.Ancak okuyucu arkadaşlarımın yoğun isteği ile devam etme kararı aldım.Bu arada birkaç çalışmayı da bitirme şansım oldu.Bilirsiniz şallar,etekler vazgeçemediklerim.Bu arada çorap örmeye de merak sardım.Her ne kadar çevremin tepkisini çeksemde çorap örücülüğü bambaşka bir deneyim.Tavsiye ederim.




Dediğim çalışmalardan birisi ,bu oldukça şık örgü etek.Knitty.com un kış modellerinde ücretsiz olarak yayınlanan modeli ben de ördüm.Model adı "SİDEWİNDER" ve oldukça basit bir örgü yapılışı var.Model belden aşağıya değilde enlemesine örülüyor ve aralarda kısa sıralar yapılarak pileler veriliyor.Ben 3,5 no şiş ve Nako Deryanın tercihi İnci ipi ile modeli çıkarttım.400 gram yün kafi geldi diyebilirim.Maalesef açıklamayı ingilizce oldugu halde buraya alamıyorum.Beğenen arkadaşlarım linkinden direk indirebilirler.Örerken zevkle ördüm,sizlerinde zorlanmayacağınızı tahmin ediyorum.
© Bu yazı orguatolyesi.blogspot.com’a aittir. Başka bir yerde okuyorsanız lütfen asıl adresi ziyaret ediniz.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails