22 Mayıs 2009 Cuma

Henley Perfected bluz



Bir türlü resimleyemediğim ama bitmiş çalışmalarımdan biri de bu model.Sevgili Connie Chang'ın Interweave Knits winter 2007 dergisinde yer alan modeli Avoriaz fine cotton merserize yaklaşık 1100 metre kadar ve 3 numara şişle ördüm.Aslına bakarsanız ön ve arkayı tamamladıgımda dergi ancak elime geçti.Bu nedenle hemen hemen çogunlugunu resimlere bakarak çıkardım ve bu nedenle ajur örnegini kendim seçtim.Dogrusu orjinaliyle fazla farklı da olmamış sanırım.Model açıklamasını incelediğimde ölçülerin çok yakın oldugunu gördüm.Sadece yaka detayını ve dugme bantını sonradan değiştirip orjinalden aldım.
Çok ince iple çalışmak bazen sıkıcı ve zaman alıcı gözüksede modelden etkilenmemek mumkun degil.Yoksa zaten bu kadar oyalayıcı bir örnek örülmez.Sonuç beni sevindirdi.Umarım sizler de begenmişsinizdir.Modeli örmek isteyenler bana mesaj atsınlar yeter.






19 Mayıs 2009 Salı

Italyan Büyüsü hırka



Altınörgü forumda harıl harıl şal ördüğümüz bu günlerde Forum üyemiz sevgili Nuray'ın birlikte örelim başlığına koydugu bu hırka-bluz örnegini gördüğümde bayıldım.Her ne kadar örgüye ara vermem gerektiğini düşünsemde şişlerden ve iplerimden kopamıyorum nedense.Bunda forum ortamındaki sıcak dostluklarında etkisi yok değil hani.



Sevgili Arzu'nun italyancadan yaptıgı açıklamalar sayesinde başladık bu modeli örmeye.Ben modele italyan büyüsü adını verdim.Hakikatten büyülü bir model.Mani di Fata mayıs 2009 dergisinden çıkan model orjinalinde ipek ip ve 3 no şişle örülmüş.Bizler ipek ipi bulamadıgımızdan merserize veya nubuk ipleri tercih ettik.Himalayanın taşlanmış nubuk grubu şahane iplerini tavsiye ederim.Özellikle pastel tonlarda üretilmiş eşsiz renklerine bayılacaksınız.



Ben ,Himalaya perlina camel-beji tercih ettim.3 ve 3,5 no şişlerle örüyorum.Henuz sag ön parçasını çalısıyorum.Özellikle pens ayrıntılarına dikkat etmenizi öneririm.
Pirinç örnegin üzerine işlenen ve bana kelebek izlenimi veren şaç örgüleri veya kenarlardaki madalyon örnegi modele çok çekici bir hava katmamış mı?



Modelle ilgili detay veremiyorum,zateen Altınörgü takipçileri oradan yapılışını ögrenebilirler.
Parçalar tamamlandıkça resimleyip size aktaracagım.Şimdilik bu kadar.

15 Mayıs 2009 Cuma

Aeolian Şal


alıntıdır

Uzun süre şal örmem herhalde diye düşünüyordum.Zira dolapların herbirinden ya şal ya boyunluk ya da atkı fırlıyor.Eşim bile sitemkar tutumuyla "Artık örgüyü bıraksan da ders çalışsan "diye serzenişte bulunurken ,ben hiç oralı olmadan aldım şişleri bu enfes şalı bitirdim.Aslında Altınörgü forumda sevgili Nalan ve Arzu nun önerisiydi bu şalı birlikte örmek.Ancak merserizeyle örmeyi düşündüğümüzden ben önden öreyim,denemesini gerdirmesini ve bilimum işlemini tamamlayıp sonuca göre diğer arkadaşlarımızı da bu sonuca göre yönlendirelim düşüncesiyle önden bitirdim.



Düşündüğümün aksine merserize de de şal güzel duruyor .Ancak oldukça ince bir ip seçmeli ve mutlaka bitişte gevşek kapatılmalı.Zira gerdirme işleminde ben baya zorlandım,çünkü merserize esnek bir ip değil.

.

Seçtiğimiz model sevgili

9 Mayıs 2009 Cumartesi

Anneler günü



Bu anneler gününü evladını,annesini yitiren Bilgeler köyündeki yüreği yaralı anneler ve 70 yetim evladımıza ithaf ediyorum.Böylesine bir vahşet için yorum bile yazamıyorum!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails