6 Ekim 2010 Çarşamba

Hangi vidalı şiş setini seçmeliyim?


Son zamanlarda ,Türk örgü sever dostlarımın da keşfettiği bu vidalı şişlerle ilgili çokça soru alıyorum.Tek tükte olsa bunları kullanmaya başlayan arkadaşlarım var.Maalesef ülkemizde yetkili distribitoru henüz yok.Ancak ebay veya amazon üzerinden siparişle temin edebiliyorsunuz.Ben bunlardan 2 markayla tanışma ve kullanma sansına sahip oldum.Ne diyebilirim?Bu zamana kadar yerli şişlerle ne eziyet çekmişiz,kullandıktan sonra anladım.
Almayı düşünen,kararsız kalan dostlarım için, mevcut modellerle ilgili birkaç özet vermek istiyorum.Umarım tercihinize yardımcı olabilirim.
1-En bilinen marka Knitpicks veya avrupada satılan adıyla knitpro.Birkaç set alternatifi var.İstenen numarada şiş ucunu veya misinasını tek tek  almanızda olası.Setleri:
Harmony Wood (Ağaç)set
Amerikan ölçü birimiyle 4-11 arası şiş ucuna ,2 farklı uzunlukta misinaya,çantaya sahip olan set.Harmony seti,daha çok örgüye yeni başlayan,nispeten gevsek ören,şişte ilmeklerin rahat kaymasını arzu eden örücüler için ideal. Agaç malzeme oldugu için kolay kırılma riski taşıdıgını unutmayın.
2-Nikel kaplama set
Nikel kaplama olan bu şiş uçları,bizim kullandıgımız şişlere oranla oldukça hafif,her gruptan örücünün kullanabileceği bir set.Benim de elimde bu misinalıdan var.Özellikle misinasının çok ince ve esnek oluşu,yuvarlak yuzey örerken (çorap gibi) çok kullanışlı.Uçların tek dezavantajı,zamanla nikel kaplamanın dökülüyor olması.
3-Zephyr akrilik set
Akrilik uçların hafifliği ve esnekliği,yeni örgüye başlayanlar veya çok seyahat edip yanında örgülerini taşıyanlar için ideal. 

2-Denise Vidalı şiş seti 

En yaygın kullanılan vidalı setlerden birisi de Denise.Uçlar sağlam plastiktendir.Pembe ve mavi renk misinalı olarak üretilmiştir.Knitproya oranla misinaları daha kalın.

(3.75-10mm) arası şiş ucu ,misinaları ve kapatma uçlarıyla birlikte set olarak satılıyor.

3-Boye Needlemaster Set
Vidalı şilerin ilk üretilen modelidir.Metal uçlar kntpro veya Denise göre daha kısadır.Ancak misinaları incedir.Set içinde,2.75mm -10mm arası uçlar,20", 24" 29" 36"uzunlugunda misinalar,kapatma aparatları ve kullanışlı çantası var.Ben de bu seti kullanıyorum,Sorunsuz,takılmadan ve keyifle örgü örüyorum.Tek kötü tarafı misinayla uçların birleşim yerini çok iyi sıkmanız gerekiyor.Yoksa benim başıma geldi,biranda ilmeklerinizi boşlukta bulabilirsiniz :-))




4-"Hiyahiya"set
 HiyaHiya set,demir şiş uçları,misinaları ve çok hoş hazırlanmış çantasıyla dikkat ceken diğer bir setimiz.Amerikan metriğine göre 2, 3, 4, 5, 6, 7, & 8 ölçülerinde şiş uçları,16", 24", 32" ve 40" uzunlukta misinayı itiva ediyor.Bu şişlerin tek kötü tarafı şiş uçlarının diğer setlere göre kısa olması ve fiyatının yuksek olması.
5-Webs Vidalı şiş Setleri
Bamboo malzemeden üretilen bu vidalı uçlar,özel bir vida ucuyla misinaya bağlanıyor.Mısınaları diğer setlere oranla daha kalın.Set 4-11 arası şiş ucuna sahip .Yine hazırlanmış hoş bir çanta ve ölçü kontrol cetveliyle birlikte geliyor.

6-Plymouth Yarn Vidalı bamboo seti

 

Bambo şiş severler için vidalı bir alternatif set daha.Şiş ucu olarak 5, 6, 7, 8, 9 & 10 numaralar ve 
16, 24, 32, 40" uzunlukta misinaları,çantasıyla birlikte guzel bir başlangıç seti.

7-Addi Click vidalı şiş seti

Mutlaka sahip olmayı istediğim,vidalı şiş grubunun belkide yıldızı olan setimiz Addi nin seti.
Şiş ucu olarak 10 farklı uç içeriyor.
(3.5mm, 4.0mm, 4.5mm, 5.0mm, 5.5mm, 6.0mm, 7.0mm, 8.0mm, 9.0mm, and 10.0mm ),3 tane  24”, 32” ve 40” uzunlukta mavi renk misina ,baglantı aparatı ve hoş sade bir saklama çantası.

 











8 yorum:

Filiz dedi ki...

bu şekilde şiş setleri satıldığını ilk sizden duyuyorum.bilgilendirmeniz için teşekkür ederim,misinalı şişle daha önce hiç örmedim,örgü örmeye bayılan biri olarak bu setlerden en kısa zamanda edinmem gerektiğine karar verdim yazınızı okuduktan sonra:)

nurece dedi ki...

katyam benim bildigim iki üc cesidi vardi daha cok kafam karisti meger ne cok cesidi varmis bir kere alacagim anladimki iyi karar vermem lazim ,tesekkür ederim

maral dedi ki...

Katyacım harikasın günlerdir kararsızdım bu konuda bu post çok işime yaradı.

tülin dedi ki...

Ah,bir bilsem ?

hadi gülümsee dedi ki...

valla bende 1 senedir knitpro nickel kaplamalıları kullanıyorum ve çoooook memnunum.. örgü eskisinden daha çabuk bitiyor.. herkese tavsiye ederim.

Hülya dedi ki...

Katyacım bırde ben ogrensem ormeyı : )) Cok ıstıyorum nasıl ogrenırım acaba, ınternette ıyı bır sekılde anlatan sıte bılıyomusun acaba?

Semra Merdan dedi ki...

Hulya Hanımcım,tabiki ögrenebilirsiniz.Videolu anlatımı ile http://www.knittinghelp.com/videos/learn-to-knit adresini başlangıç için tavsiye edebilirim.Eminim çok seveceksiniz.

Filiz Hanımcım,mutlaka bir basic şiş takımı alın ve deneyin.Pişman olmayacaksınız.

Nurhancım,Maralcım daha var var,linklerini bulamadım :-))

Tulin ablacım en iyisi knitpro setle başlaman.

Adsız dedi ki...

neden olmasin:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails