2 Kasım 2010 Salı

Örgü keçe babet yapımı



Geçtiğimiz yılın Ekim ayında tasarımı yayınlanan sevgili  Melynda Bernardi 'nin keçe babetlerini yapmak ancak nasip oldu.Bana, sırf bu babetleri hazırlamam için ta Almanyalardan yünleri gönderen sevgili dostum Fulya'ya da buradan teşekkur etme sansım oluştu.Gönderdiği ipler %100 keçeleşen ve markası "Filz Traume" olan makarna iplerinden.Turkiyede satışı yok sanıyorum.Ancak Himalaya efsun veya Nako merinoyla da dilerseniz örebilirsiniz .Ortalama 250 metre ip gidiyor. 8 no şişle ördüm..Model açıklamasının aksine,ben farklı sayılarla örmeyi uygun gördüm.(ip kalınlıgı modelden farklıydı) Bu kemik rengi babet,ayak no 34 olan kız çocukları için ideal ölçüde.Çamaşır makinasında yaklaşık 10 dakikada yetişkin ayak numarasında keçe oluşturabilirsiniz.Ben yegenime göndereceğim için küçülmesini bekledim.(yaklaşık yarım saat 60 derecede yıkadım).


Her parçayı ayrı ayrı örüp sırayla gevsek biçimde dikiyoruz.Resimde yan ve tabanı görülüyor.Örüldüğünde baya büyüktü,ölçüyü tahmin etmeniz için tığa bakın. :-))


Yukarıdada yazdıgım gibi ,60 derecede 30 dakika yıkadım,büyük boy örerken sık sık makineyi açıp ölçüyü kontrol etmekta fayda var.Zira biranda minnacık kalabiliyor .



 Yıkayıp sıktırma yapmadan makineden çıkarıp içini çaputla doldurdum.Gazete tıkıştırmayın,boyuyor.Balkonda 2 gün kurumaya bıraktım.Kuruduktan sonra,ön bantını ve düğmelerini diktim.




Şimdi büyük boy için hazırlayacagım.Kendi kullandıgım ölçüleri burada yayınlayacagım.

9 yorum:

Nur dedi ki...

Çok şekerler keşke bizim burada bulup yapabileceğimiz bir ip markası olmuş olsaydı :)

Nur dedi ki...

Çok şekerler keşke bizim burada bulup yapabileceğimiz bir ip markası olmuş olsaydı :)

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

süper olmuşlar geçekten. taban dikilip, dışarıda da giyilir. bayıldım. keşke ipi bulabilsek buralarda... büyük ip firmaları duyun sesimizi....

Filiz dedi ki...

çok değişik bir çalışma ,elinize sağlık harika olmuşlar..

tülin dedi ki...

Evet,evet büğünüde yap Katya.
Bittiğinde 37,5 nr olsun hatta.
Eline sağlık hayatım.

Cocukla Cocuk dedi ki...

Harikasınız, o kadar şık olmuş ki patikler, kendim için yapmak istedim hemen, ellerinize sağlık.

embir dedi ki...

harika olmuş, katyacım emeğine sağlık. Yiğeninde güzel günlerde kullansın.

Necmiye dedi ki...

Ellerine sağlık katyacım cok güzel olmuş. Sana birşey soracapım tığla ördüğüm babette bunu denesem nasıl olur acaba uzman arkadasım..

Semra Merdan dedi ki...

Necmiyecim,tabiki tığlada deneyebilirsin.En küçük boy bebek babetinin sayılarını %30 kadar arttırıp (10ilmekse 13 ilmek öreceksin)keçeleştir ,10 dakika kadar makinede döndürüp ilmekler görünmez oldugunda çıkarıp ölçülerini kontrol et.Sonucunu benimle de paylaşırsan sevinirim.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails