2 Ocak 2008 Çarşamba

Turkish Patik

Sizinle ,bu 2 çalışmamı paylaşmak istiyorum.Bu iki patiğide çok severek çalıştım.Beni, en çok ,anadolu motiflerinin ele alındığında ne kadar güzel çalışıldığı heyecanlandırıyor.Kırmızı patiği,gezdiğim bir köyde hazırlamıştım.Motifler anadolu ve 5 şişle uçtan başlayarak ördüm.Yünleride tamamen elde eğrilmiş ve boyanmış iplikler.Bunların benzerlerini İzmir'de Kemeraltında satıyorlar.Sarı olan da bizim buranın ,Menemen yoresinin kadınlarından kopyaladığım bir çalışma.O da aynı yöntemle uçtan başlanarakörülüyor.Ben zevkle çalıştım.

Model tarifi buradadır.Download edin.

Sizden istediğim,varsa elinizde patik,çorap ,hırka,yelek desenleri bana maille resimleyin gönderin.Bu çalışmalarınızı Ravelry deki grubumda yabancılara tanıtarak göstermek isterim.

2 yorum:

Sharon dedi ki...

PRETTY!!!

Birgit dedi ki...

I love these slippers! A Turkish lady in my son's playgroup wears slippers just like these. She said her mother made them. I would love to find a pattern or some general instructions how to make them! I'm afraid I don't understand any Turkish, so I don't know if you have written anything about what pattern you used. I'd be grateful for any help...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails